Berusting of hoop ?

Ik merk zonet dat mijn laatste bericht alweer 2 maanden geleden is … Vandaag stond ik op en dacht ik meteen aan deze blog. Ik merk dat dit de laatste tijd steeds minder en minder het geval is. Net als het feit dat ik steeds minder de behoefte heb om te scrollen in de verschillende lotgenotengroepjes waar ik lid van ben op Facebook. Sommige dagen heb ik absoluut de bevestiging nodig dat ik niet de enige ben, andere dagen voel ik me gewoon ongelukkig na het lezen van al de ellende waar al die moedige vrouwen doormoeten. Vaak nog aan het begin van hun traject, niet wetende waar ze nog door moeten. Enkel het idee te weten wat hen nog te wachten staat maakt me vaak droevig maar roept ook vooral veel nare herinneringen op.

Hoe zou het komen dat ik er minder behoefte aan heb ? Zou het berusting zijn ? Berusting in het feit dat ik ziek ben geweest ? Berusting in het feit dat ik niet meer ben wie ik was, niet op fysiek en niet op emotioneel gebied ? Berusting in het feit dat er nu eenmaal mensen zijn die me niet begrijpen ?

Misschien is het dit. Ik heb me nog niet neergelegd bij al die dingen maar ik merk dat het steeds makkelijker gaat. Of zou het zijn dat ik weer wat hoop heb ?

Misschien is het ijdele hoop, maar ik ben onlangs gestart bij de pijnkliniek in Pellenberg voor de pijn in handen en armen. Zij hebben letterlijk gezegd dat ze denken mij te kunnen helpen …

Heb ik zekerheid ? Nee … maar ik ben begonnen met medicatie en er staan nieuwe onderzoeken gepland. Weer is het afwachten geblazen maar ze namen me serieus en namen hun tijd voor me. Dat zou moeten bij elke arts maar is jammer genoeg geen realiteit. Eens het woord “chemo” is gevallen, zal het daar wel van komen en is het plots zo erg niet meer. Want hé, die vervelende rotkanker is toch weg.

Berusting of hoop, het maakt niet uit. Voorlopig lukt het me om het af en toe allemaal naast me neer te leggen. Binnen twee weken staat er echter opnieuw een controle gepland. De eerste keer na 6 maanden. De eerste keer dat er zolang tussenzit. Spannend ! Waarschijnlijk zullen tegen dan alle behandelingen dan plots weer heel dichtbij zijn.

 

 

Een reactie op “Berusting of hoop ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s