Opnieuw botox of niet ?

Naast wat lelijke littekens en huidverkleuringen heb ik aan de de operaties en de bestralingen erg veel pijn overgehouden aan mijn borstspier. Door alles wat er binnenin is gebeurt stond deze steeds gespannen. Het feit dat ik BH met een zware prothese moest dragen deed hier geen goed aan. Doordat deze spier steeds gespannen stond, begon ik me hiernaar te houden. Een beetje ineengebogen en mijn linkerschouder steeds wat omhoog. Al snel kreeg de kinesist de spier niet meer ontspannen en volgden er schouderklachten met uitstralingen naar arm en vingers.

Na enkele consultaties in het ziekenhuis werd er verwezen naar een studie waarbij borstkankerpatiënten met gelijkaardige klachten een behandeling met botox kregen. Botox wordt niet alleen gebruikt voor schoonheidsoperaties maar het kan ook medisch gebruikt worden. Het ontspant de spieren.

Al snel werd deze procedure uitgevoerd. Ik kan je vertellen dat je jezelf toch wat opgelaten voelt als je zit te wachten in de wachtzaal en ze komen je roepen met de zin “mevrouw vanmellaert, u komt voor de botox-injectie ?”. Dan zie je toch al snel wat vreemde blikken :-).

Na enkele weken begon ik verschil te voelen. De dosis was wat laag en door de geplande reconstructie hadden ze niet overal kunnen inspuiten maar stilletjesaan voelde ik verschil. Dit alles was in november vorig jaar.

Vorige vrijdag moest ik op controle om de schade op te meten. Door de operatie heb ik zes weken geen kinesitherapie gehad en heb ik enkele weken verkrampt rondgelopen. Ik was gewaarschuwd dat ik qua arm-en schouderproblemen een terugval mocht verwachten. Ik had echter niet verwacht dat ik terug bij af zou zijn.

Alles zit terug muurvast. Nu terug volop oefeningen doen maar waarschijnlijk zal er een nieuwe botox-injectie volgen.

Het is erg frustrerend. Alle inspanningen die ik gedaan heb zijn op enkele weken verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik wil vooruit maar dit zorgt er weer voor dat ik enorm beperkt ben ik mijn handelingen. Bovendien is het ook duidelijk geworden dat ook dit iets is waar ik altijd rekening mee zal moeten houden.

De reden waarom ik dit zo uitgebreid beschrijf is omdat dit weer iets is wat buitenstaanders niet zien of zich niet bewust van zijn. Dit terwijl een probleem als dit erg courant is na een borstkankerbehandeling. Is dit erg of levensbedreigend ? Uiteraard niet … maar het beperkt je wel in je dagelijkse leven. 

 

2 reacties op ‘Opnieuw botox of niet ?

  1. Hoi, je zou eens bij je radioloog, chirurg of huisarts een verwijzing voor hyperbare zuurstoftherapie moet vragen. Dat heeft bij mij enorm goed geholpen tegen de bestralingspijnen. Ook andere kleine ongemakken werden minder en je krijgt een algehele boost! Het is wel zwaar en vermoeiend maar de pijn wordt aanzienlijk minder! Hyperbare therapie. Kijk maar eens op de site http://www.ivhg.nl. wordt volledig vergoed vanuit basispakket.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s