Zeven weken later !

We zijn nu ondertussen bijna 7 weken na de operatie. Vorige week tijdens mijn tweede controle kreeg ik groen licht om stilaan terug beginnen op te bouwen met alles. Terug de dochter optillen en terug een badje nemen … twee keer volop genieten :-).

Opbouwen is natuurlijk makkelijk gezegd maar o zo moeilijk. Eens je terug alles mag, lijkt het in je hoofd alsof je ook alles weer kan. Ook de dochter denkt dat ik weer helemaal de oude ben. Ze zegt vaak “nu is mama genezen”. Zo lief maar het maakt het niet makkelijker om haar duidelijk te maken dat nog niet met haar kan rondzwieren zoals voorheen.

Het is ongelofelijk wat zes weken “stilzitten” met een mens doet. Mijn conditie lijkt helemaal weg en bij het minste fysieke inspanning wat ik doe, doen mijn spieren pijn alsof ik zwaar gesport heb. Dit wreekt zich uiteraard vooral op mijn zwakke plekken zoals mijn nek, schouder en handen.

Vandaag mocht ik dan eindelijk terug richting kiné. In principe ga ik hier naartoe voor het losmaken van de borstspier. De focus lag vandaag echter vooral op mijn rug. Het weken kromlopen heeft er geen deugd aan gedaan.

Hoe zalig het masseren en losmaken ook was, hoe duidelijk het ook is dat we er nog niet zijn. In mijn hoofd was zes weken na operatie een magische datum. Dan zou alles voorbij zijn. Beetje naïef van mezelf dat geef ik toe …

Gelukkig schijnt het zonnetje buiten en geven ze komende dagen prachtig weer. Doordat ik nu zoveel last heb van mijn spieren, heb ik tenminste een goede reden om in het zonnetje te gaan zitten ;-).

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op ‘Zeven weken later !

  1. Rustig aan komt helemaal goed , ben nu 12 weken na de diep en doe in principe alles weer zelfs maandag de hele kamer een voorjaarsbeurt gegeven en heb dan net als anders gezonde spierpijn maar ben dan ook 64 dus niet meer piep al voel ik me wel zo , geniet van het mooie zomerse weer en van je gezinnetje X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s