2 weken later …

Vandaag zijn we exact 2 weken na operatie. Als ik even terugkijk op de afgelopen 2 weken kan ik alleen maar zeggen dat ik het allemaal wat onderschat heb. De dokters hadden me wel gewaarschuwd dat het pittig zou worden maar ik ging ervan uit “dat het wel zou meevallen”. Ik vergeleek het in mijn hoofd steeds met de amputatie van anderhalf jaar geleden. Toen was ik vrij goed bij het naar huis gaan. img_1961-1

Nu was het anders … nu was het naar huis gaan een hele uitdaging. Met veel moeite aankleden, in een rolstoeltje naar de parking en zo blij dat we maar een autorit van 20 minuutjes moesten doen. Eens thuis was het recht de zetel in, af en toe naar het toilet en van de zetel naar bed. Voor zowat alles was ik afhankelijk van mijn vriend. Hij heeft zich ondertussen ontpopt dat een echte thuisverpleger :-). Hij wast zelfs zonder morren mijn haren en helpt me nog steeds uit bed.

Gisteren moest ik voor het eerst naar de controle. Best wel spannend want je weet maar nooit. Is het normaal dat ik nog niet rechtop loop ? Is het normaal dat ik nog steeds een drain in de buik heb ? Is het normaal dat ik nog pijn heb bij bepaalde bewegingen ? Gelukkig was dat allemaal zo … geduld hebben. Buiten een klein wondje dat nog niet dicht was, zag alles er “goed” uit. Nog een 2-tal maandjes en dan hebben we een idee van het eindresultaat.

Ondertussen begint het ‘zetelzitten’ best wel vervelend te worden. Ik wil me stilaan beter voelen. Maar het gaat zooooo traag. Het uitstapje naar het ziekenhuis was zo een inspanning dat ik deze nacht bijna het klokje rond heb geslapen en vandaag geen puf heb om veel te ondernemen. Het frustreert … ik wist dat ik zes weken niet zou kunnen tillen of zware dingen doen maar ik had wel verwacht dat al meer mogelijk zou zijn. Ik wil dolgraag dat Hannelore terug de hele tijd bij me kan zijn maar als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat dit momenteel nog te zwaar is. Ik heb de rustmomenten nog nodig ! Best wel moeilijk want met mijn verstand weet ik dit wel maar mijn hart zegt zoveel andere dingen.

Gelukkig heb ik ook veel afleiding. Ik krijg regelmatig bezoekjes, sms’jes of facebookberichtjes van mensen die begaan zijn met me ! Dat is erg fijn.

2 reacties op ‘2 weken later …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s