Nog 5 nachtjes slapen …

… en dan is het zover ! Dan gaan die tweede borst eraf en krijg ik er hopelijk twee mooie nieuwe :-).

BzNLhkXCcAEWw_W

Het komt nu zo snel dichtbij. Bij mijn operaties anderhalf jaar geleden had ik niet de tijd om erover na te denken. Alles ging zo snel. Nu is het anders, ik weet al een jaar dat het eind februari zal gebeuren. Een jaar waarin je kan nadenken over hoe het zal zijn.

Ben ik bang ? Ja ….

Bang voor de lange narcose, bang om wakker te worden op intensieve zorgen met allemaal buisjes in en aan me, bang voor de pijn en de hulpeloosheid, kortom bang voor het onbekende. Dit zijn, denk ik, de normale bezorgdheden die een operatie met zich meebrengen. Wat me vooral bezig houdt zijn 2 andere zaken :

  1. Hoe zal Hannelore reageren op dit alles ? Hoe zal ze reageren dat ik 6 weken niet voor haar kan zorgen ? Zal ze boos zijn ? Zal ze in de war zijn ? Zal ze flink zijn ? Doe ik haar niet tekort ?
  2. Wat na het herstel van de operatie ? De opmerking die ik steeds maar hoor is dat ik na deze operatie opnieuw aan mijn leven kan beginnen. Maar is dat ook zo ? Na deze operatie zal mijn leven er opnieuw anders uitzien. Het risico op opnieuw borstkanker te krijgen zal voor het grootste stuk verdwenen zijn. Maar ook de emotionele en praktische nadelen van de amputatie zullen vervagen.Dus ja … het zal beter gaan. Maar is alles dan voorbij ? Voor de buitenwereld zal het opnieuw zal lijken maar jammer genoeg zullen niet al mijn klachten opgelost zijn door deze operatie. En wat dan …

Kortom, heel wat bezorgdheden die blijven ronddwalen in mijn hoofd.

Ik heb de laatste weken erg veel getwijfeld of ik wel door zou gaan met de operatie. Vooral Hannelore speelde hierbij door mijn hoofd.

Maar ik wil absoluut de tweede amputatie. In het begin was de reconstructie minder belangrijk voor me. Ik vond het niet erg dat mijn rechterborst weg was, ik was blij dat de vieze kanker uit mijn lichaam was. Maar gaandeweg heb ik gemerkt dat het gemis van deze borst toch zwaarder weegt dan ik initieel dacht. Elke dag is er de confrontatie met het litteken en denk je aan ziek zijn, elke keer als je je bukt ben je bewust dat mensen mss je litteken kunnen zien, elke keer als je iets aantrekt of koopt denkt je na of het niet te ver open is, …

Ik moet er dus gewoon voor gaan. Ik moet dit doen voor mezelf maar ook voor mijn vriend en Hannelore. Ik moet nu even door een moeilijke periode maar dit is om nog een heel lang en gezond leven voor me te hebben !

2 reacties op β€˜Nog 5 nachtjes slapen …’

  1. Ook voor jou komt alkes goed ik heb net de operatie gehad 25 januari en ben 64 jaar maar het is me honderd procent mee gevallen , en je dochtertje heeft straks weer een mooie gezonde mama en weet zeker dat je ook op andere manieren je liefde kunt tonen aan haar zonder dat je haar op hoeft te tillen , heel veel kracht en sterkte toe gewenst πŸ€πŸ€

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s