Tandartsbezoek nr 876

Of zo lijkt het toch …

De jaarlijkse controle bij de tandarts ! Dat is wel iets waar niemand zin in heeft denk ik. De meesten onder ons liggen met een uitzonderlijk goed gepoetst gebit in de tandartsstoel te hopen dat er toch maar geen verdoving aan te pas moet komen. Als er dan toch een gaatje gevonden is, poetsen we en flossen we nadien de eerste maanden (in mijn geval toch) alsof ons leven ervan afhangt.

November vorig jaar begon ik wat pijn te krijgen aan 1 van mijn voorste tanden. Na de pijn eerst wat te hebben genegeerd, heb ik dan toch maar een afspraak gemaakt bij de tandarts. Ondertussen zijn we 3 vullingen, 2 ontzenuwde tanden, een antibioticakuur, speciale tandpasta, nieuwe tandenborstels, een tube tandgel en een aantal vervangvullingen verder … en ja hoor, er staat nog eentje gepland.

Ik hoor jullie al denken … zou je eens niet naar een andere tandarts gaan ? Wel ondertussen ben ik aan tandarts nr 3.

“Amai seg, het zit me niet mee dit jaar” dacht ik bij mezelf. Het was toen ik een post van een lotgenootje op Facebook las, dat ik de link begon te leggen met de kankerbehandeling. Ik besloot het in de groep te gooien. Waren er nog mensen die tandproblemen hadden na hun behandelingen ?

De reacties stroomden toe, binnen de kortste keren had ik meer dan 80 reacties van allemaal lotgenoten met gelijkaardige problemen. Bij sommigen bleef het beperkt tot gevoelige tanden, anderen hadden ondertussen al een vals gebit moeten aanvaarden. Bij iedereen begonnen na hun kankerbehandeling. Ik las het allemaal vol verbijstering.

Toevallig was het enkele dagen later tijd voor mijn driemaandelijkse controle in het ziekenhuis. Ik besloot het aan te kaarten, hun te vragen wat ik eventueel kon doen. Jammer genoeg stootte ik weer op onbegrip en kreeg ik te horen dat het geen gekende nawerking was van de chemo. Tijdens de behandeling wel maar erna, nee daar had  deze nog niet van gehoord. Teleurgesteld besloot ik er maar niet verder op in te gaan.

Ondertussen neem ik het afspraak per afspraak. We zien wel. Een tandartsbezoek is tenslotte ook niet zo erg. Het is jammer dat dit geen erkenning krijgt maar ik hoop dat de volgende afspraak voorlopig ook de laatste zal worden :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s