Yes, doel bereikt !

Nadat ik te horen kreeg dat ik BRCA2 draagster was, had ik maar 1 doel voor ogen. Die tweede borst moet weg ! Liever vandaag dan morgen … Oh ja, en als ik daar dan toch lig, kan de reconstructie dan ineens gebeuren ?

Het werd al snel duidelijk dat ik een wachttijd van minimum een jaar moest tellen zodat mijn bestraalde huid zou kunnen herstellen. De artsen zouden liever 2 jaar wachten maar dat pastte niet in mijn planning. Ik sluit namelijk niet uit dat ik opnieuw mama wil worden en dat wil ik liefst niet te lang uitstellen. Bovendien voel ik nu constant vanalles in mijn andere borst. Om gek van te worden.

1 jaar zou het worden. 28 februari is het zover !

Hoe dichterbij de datum komt, hoe nerveuzer ik aan het worden ben. Heb ik de goede beslissing genomen ? Is het wel nodig dat ik een reconstructie doe ? Doe ik mijn dochtertje niet tekort doordat ik haar niet ga mogen heffen ? Kortom, heel wat onzekerheden.

Maar de beslissing is genomen en we kunnen (en willen) niet meer terug.

Ik kreeg een jaar geleden van de plastisch chirurg 1 opdracht mee naar huis. Ik moest wat kilo’s verliezen. Afvallen zou de kans op afstoting en andere complicaties drastisch verminderen. Tijdens de chemo ben ik op korte tijd meer dan 10 kilo aangekomen. Ik ben er niet trots op maar ik had tijdens niet het karakter om op mijn eten te letten. De momenten dat ik kon eten, at ik waar ik zin in had. Dat in combinatie met de cortisonemedicatie heeft grote invloed gehad op mijn gewicht.

Maar ik zag het volledig zitten. 12,5 kilo op een jaar tijd moest lukken ! Het was er snel bijgekomen dus het zou er ook snel weer af zijn.

De paniek sloeg wat toe toen ik in augustus nog steeds 7 kilo kwijt moest. Mijn eigen schuld uiteraard. Nog teveel tijd … en excuses zijn er altijd wel om lekker te eten. Bovendien ben ik een rasechte emotionele eter. En emoties die zijn er in alle gradaties geweest de afgelopen maanden.

Ik besloot dan maar opnieuw puntjes te tellen. De weight watcher app stond al een hele tijd onaangeroerd op mijn GSM maar ben hem dan ook maar beginnen te gebruiken.

Met heel veel ups en downs kan ik vandaag vol trots zeggen dat ik er ben geraakt !!! Ik ben de kilo’s kwijt ! Net op tijd maar dat doet er niet toe.

Ik kan nu boos zijn op mezelf en zeggen “had je eerder begonnen, was je er meer kwijtgeweest”. En ja, hoe minder je weegt, hoe beter.

quote-1
Soms mag je dat al eens zijn !

Maar ik heb besloten dat niet te doen en gewoon lekker trots op mezelf te zijn !

Een reactie op “Yes, doel bereikt !

  1. Super meid, we zijn echt fier op je. Op alles wat je al verwezenlijkt hebt in deze moeilijke periode, en wat je nog moet verwezenlijken, want er zullen na 28 februari ook nog moeilijke momenten komen. Probeer de moed niet op te geven en vecht, je kan het , straffe madam !!!!, En denk eraan …… er gaat geen dag voorbij of er denken mensen aan jou, zelfs meerde keren per dag , die je zeker willen willen steunen en klaar voor je staan als je ze echt nodig hebt. Vergeet dat ook niet .Dikke knuffel voor jullie drietjes, jullie verdienen het allemaal.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s