Als het goed is, zeggen we het ook !

Na de behandeling werd het me al snel duidelijk dat ik hulp nodig had bij de verwerking van alles wat me was overkomen. Ik besloot hulp in te schakelen van een psychologe. Omdat mijn eerste ervaring met de psychologe van het ziekenhuis niet volledig was meegevallen, ging ik zelf op zoek naar iemand in mijn omgeving. Iemand bij wie ik me thuis voelde …

Al snel had echter ik de indruk dat zij toch niet de persoon was die ik nodig had. Hoewel ze goed werk deed had ze weinig ervaring met kankerpatiënten.

Dankzij een behulpzame assistent werd ik opnieuw gewezen op de kostenloze psychische ondersteuning van het ziekenhuis. Ik besloot het opnieuw een kans te geven.

Wat ben ik hier blij om … Ik kwam terecht bij een fantastische dame. Een dame die werkt voor het borstcentrum en dus dagelijks in contact komt met mensen die hetzelfde hebben doorgemaakt als ik. Al snel werd het me duidelijk dat mijn hersenkronkels, mijn vragen, mijn angsten, helemaal niet zo vreemd waren. Het was zo fijn te horen dat ik niet alleen was, dat wat ik dacht helemaal niet zo raar was. Kortom, ik kreeg te horen dat ik niet abnormaal was (een mens begint vanalles te denken).

Zonder dat ik het besefte kon zij me helemaal doorgronden. Ze confronteerde me met mijn valkuilen en ze reikte me tips aan hoe ik ermee aan de slag kon gaan. Kortom, ik voelde me al snel helemaal op mijn gemak bij haar.

Enkele maanden geleden had ze groot nieuws ! Ze was zwanger ! Fantastisch nieuws uiteraard maar ze zou ook een tijdje buiten strijd zijn. Gisteren was onze laatste afspraak tot eind september. Het was toch even slikken … ik ga haar echt wel missen.

We hebben afgesproken dat ik na mijn operatie terecht kan bij haar collega. Ik ben erg benieuwd of ik ook met haar een goeie klik zal hebben. Ik hoop het oprecht !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s