Even uitwaaien

Dit weekend was het even tijd voor een weekendje weg. Mijn vriend en ik hebben het vaak gehad om er nog even op uit te trekken met ons drietjes voor de volgende operatie maar om 1 of andere reden kwamen we er maar niet toe om wat te boeken.

Enkele weken geleden was mijn vader jarig en in plaats van ons jaarlijks etentje besloot hij te trakteren op een weekendje zee. Waarom niet ? Er nog even tussenuit …

Hoewel ik het niet verwacht had, werd het voor me best wel een emotioneel weekend. Mijn dochtertje zal tijdens de periode dat ik in het in ziekenhuis zal verblijven, vaak bij mijn ouders en schoonouders zijn. Ook de periode nadien zal dit nog zo zijn. Hoewel mijn vriend vaak thuis gaat zijn, moet hij ook werken. 6 weken lang zal ik niet mogen heffen. Ik zal dus niet voor haar kunnen zorgen zoals het moet. Haar simpelweg klaarmaken voor de opvang, haar klaarmaken voor haar bedje, haar pampertje verversen op de verzorgingstafel, haar in badje zetten,  … die dingen zal ik even opzij moeten zetten.

Ik heb het hier erg moeilijk mee. Ik heb de zorg voor haar al eens moeten uit handen geven na mijn vorige operaties. Hierdoor, en door de behandelingen, heb ik het gevoel erg veel gemist te hebben. Ik heb het gevoel dat er minder bewust ben geweest van haar vooruitgang, minder bewust van die kleine speciale mijlpalen. Ik weet dat meer tijd met haar heb kunnen besteden dan wanneer ik de hele tijd zou gewerkt hebben maar toch … Er knaagt nu dus een schuldgevoel aan me dat ik voor een volgende operatie “kies”.

Zoals de meeste grootouders laten mijn ouders en die van mijn vriend mijn kleine meid al snel wat meer toe dan wij. Hannelore is dan ook gek van haar oma/opa en moeke/daddy. Heel fijn natuurlijk. Ze kijkt er steeds naar uit om te gaan spelen bij hen. Ze weet ook dat ik binnenkort naar het ziekenhuis moet en kijkt er erg naar uit om bij hen te gaan logeren.

Als ik terugkijk op het afgelopen weekend, zag ik inderdaad dat Hannelore haar oma en opa graag heeft. Het was oma die haar flesje mocht geven, het was opa die haar boterhammetje mocht smeren, het was oma/opa die haar in bedje mocht stoppen, … Het was daarentegen mama die de medicamentjes moest geven en haar moest intomen als ze in de zetels stond te springen. Ik besef dat dit bij de meeste grootouder-kleinkind relatie zo is, maar ik denk dat ik me er gewoon bewuster van ben momenteel.

IMG_6930 (1)

Ik weet dat ik blij moet zijn dat ze graag bij hen is … en ik ben dit ook. Eerlijk waar ! Maar ik ben bang dat mijn kleine meid haar oma of moeke liever gaat zien dan haar mama. Ik ben bang dat ze gaat denken dat ik er niet ben voor. Ik ben bang dat ze gaat denken dat ik haar in de steek laat. Ik probeer het haar wel uit te leggen maar snapt ze het echt ?

Ik weet rationeel gezien dat ik me geen zorgen moet maken. Ik ben en blijf haar mama. Ik ga zoveel mogelijk bij haar zijn en ik ga zoveel mogelijk voor zorgen. Maar wederom speelt het emotionele mee. En laat het net die emoties zijn die je gedachten zo erg beïnvloeden.

2 reacties op ‘Even uitwaaien

  1. Fijn dat jullie even een weekendje samen hebben door gebracht , maar maak je niet druk om de kleine meid zo gauw jij weer voor haar gaat zorgen weet ze wat wel of niet mag en wees blij dat het geen drama,s zijn als ze naar de grootouders toe gaat. Laat het los en het komt helemaal goed

    Liked by 1 persoon

  2. Uitwaaien is af en toe broodnodig, want het is een hele weg die je al afgelegd hebt, en er gaat nog zo éen en ander op je afkomen… Ook al “weet” je bepaalde dingen, je gevoel zit soms op een andere golflengte, en dat kan heel heftig zijn. Emoties, angsten, en ook een stukje rouwproces, toch? Het leven “voor” en “na”, zeg maar, en alles wat daarmee samenhangt. Je mist grote en kleine dingen, en die komen nooit meer terug. Wel heel fijn dat Hannelore bij de grootouders zo graag gezien wordt en zo welkom is. Alleen verandert dat niks aan je eigen gevoel hè, aan het stuk van jezelf dat zegt: ik had ook zo graag… Je bent een straffe madam, en je geraakt hier door. Dikke knuffel! x

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s