1 jaar later …

Ik ben nu ongeveer 1 jaar na mijn laatste behandeling. Half februari 2017 trok ik de deur van de bestralingsafdeling achter me dicht met het idee dat het vanaf nu snel beter zou gaan. Ik hield geen rekening met een aantal, misschien wel blijvende, fysieke beperkingen en met het emotionele herstel waar ik nog aan moest beginnen. Want eens de behandeling voorbij is, dringt alles pas tot je door. Plotseling heb je de ruimte om te  beseffen wat je is overkomen en wat er ook had kunnen gebeuren. Je leven is het afgelopen half jaar in stukjes uiteen gevallen en nu moet je helemaal alleen ervoor zorgen dat al deze stukjes opnieuw een mooi geheel gaan vormen. Hoe begin je hieraan ?

1f8ccb3f962f8fd8d60d62ca901aea4a

Er is geen arts meer die je zegt wat te doen. Je omgeving gaat ervan uit dat je nu wel snel weer de oude zal zijn want “je ziet er toch terug zo goed uit”. De meesten van hen beseffen niet dat je nog dagelijks een gevecht aan het leveren bent.

Ik ben via Facebook lid geworden van een aantal lotgenotengroepen en deze hebben me de ogen geopend. Ik ben niet alleen ! Wat een opluchting ! Ik ben niet de enige die nog restklachten heeft, ik ben niet de enige die halve nachten wakker ligt en ik ben niet de enige die soms dagen heeft dat het huilen hen nader staat dan het lachen.

Momenteel sta ik op 1 maand van mijn 2de amputatie en dubbele borstreconstructie. 28 februari is het zover, brrrrr … spannend. Ik wil met deze blog graag een beeld geven van de stappen die ik neem om mijn leven terug op de rails te krijgen. Ik hoop hiermee een steun en herkenningspunt te geven voor lotgenoten die zich hier misschien in zullen herkennen. Maar ik hoop dat ook anderen zich een beeld gaan kunnen vormen van het feit dat de strijd niet gestreden is na het afronden van de behandelingen.

20170812-3-008_LR

Mijn volledige traject kan je terugvinden onder “mijn verhaal”.

Ik hoop jullie alvast te kunnen boeien ! Tot snel !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s